16x muziek over het vaderschap.. een quiz voor je pa!

Op Vaderdag is het fijn om je papa, opa of andere belangrijke man in je leven die de vaderrol op zich heeft genomen voor je, in het zonnetje te zetten! Cadeautjes geven is altijd leuk, maar eigenlijk is het al genoeg dat je laat zien dat je aan ze denkt. Echt een moment om samen te genieten in de vorm van quality time! Verzin een uitje, iets waar zijn interesse ligt, samen een filmpje pakken of… een muziekquiz!

20150529_162313

Muziek als passie

Mijn man en de vader van onze kinderen is een hele grote muziek liefhebber. Hij luistert heel graag muziek! Op de radio, van muziekzenders op de televisie, uit de platenspeler en tijdens een muziekquiz die we weleens met vrienden spelen. Mijn man weet door zijn passie heel veel van alle soorten muziek, maar vooral van de jaren tachtig. Hij bereidt een quiz zo voor door alle kennis. Hoe leuk zal hij het vinden als wij nu voor hem een muziekquiz organiseren met het gezin voor Vaderdag! De kinderen zijn nog wel jong om te helpen, maar genieten van de muziek die ik draai als voorbereiding en vinden het helemaal spannend dat we dit stiekem doen voor papa…

Muziekquiz 

Door alle hitlijsten, zoekmachines op internet, de top 2000 van radio 2 en van onze eigen cd’s zoek ik liedjes met als thema vaderschap. Het kost wel een paar uur tijd, maar ik ben trots op het resultaat. Elk nummer zet ik aan op een zoekmachine op de computer en laat mijn man raden naar de zanger en naam van het nummer. Ook heb ik bij elk nummer nog een extra bonusvraag verzonnen. Allemaal onder het genot van een kop koffie en zelfgebakken appeltaart spelen we de quiz…

20160619_144817

De muziek met als thema het vaderschap

 1. Stef Bos met Papa
 2. André Hazes met Kleine jongen
 3. Alain Clark(met vader) met Father and Friend
 4. Herman van Keeken met Pappie loopt toch niet zo snel
 5. Phil Collins met Father to Son
 6. Joe Cocker met n’Oubliez Jamais
 7. Doe maar met Pa
 8. Bruce Springsteen met My father’s House
 9. Eric Clapton met My Father’s Eyes
 10. Stromae met Papaoutai
 11. Ali B.(ft.Ruben Annink) met Terwijl jullie nog bij me zijn
 12. Ramses Shaffey met Vader
 13. Luther Vandross met Dance with my father
 14. Peter Gabriel met father, son
 15. K’s Choice met Dad
 16. Bob Carlisle met Butterfly Kisses

De bonusvragen en antwoorden

 1. Wat krijgt Stef hetzelfde als zijn vader? `Ik heb dezelfde handen en krijg jouw rimpels in mijn huid.’
 2. Uit welk jaar komt dit nummer? Het jaar 1990.
 3. Ik lees voor ik het nummer laat horen, de vertaling van de songtekst voor zodat hij kan raden welk liedje dit is en van wie.O, papa ga zitten en hoor mijn lied 
  O, en als je zin hebt, zing dan alsjeblieft mee
  Nee niets van wat ik wil zeggen
  Heb ik niet al eerder gezegd 
  Maar om jouw woorden te gebruiken
  Je kunt nooit te zeker zijn Zie je, hoewel ik het niet altijd laat zien
  Ik ben blij dat jij in de buurt bent
  Ik zei ik ben blij dat jij in de buurt bent O zoon, zo vreemd, te horen en te zien 
  Dat iemand die zo anders is, een ziel is als ik
  Je kunt rechts afgegaan zijn, waar ik links zou gaan
  Maar zoon, dat is OK
  Ik zal altijd jouw steun hebben
  Zie je, ook al laat ik het niet altijd zien
  Ik ben trots dat jij mijn zoon bent

  Vroeger dagen en alle toekomende. Wil ik als jij zijn 
  Elke keer als ik kijk naar jou, zie ik mezelf
  Ik ben zo trots op je
  Want jij hebt mij gemaakt tot wat ik ben – een beter mens
  Ik ben zo trots op je 

  O papa, jouw kijk op het leven
  Vertel me hoe ben je daartoe gekomen. 
  Wel zie je, ik heb mijn vader niet
  Zo gekend als jij mij
  Zoon, het leven is gewoon te kort
  Om nooit contact met elkaar te hebben 
  Dus dat is de reden waarom ik je wil zeggen
  Dat ik heel veel van je hou
  Ook al toon ik het niet altijd, weet je

  En ik wil je laten weten dat. 
  Elke keer als ik kijk naar jou zie ik mezelf
  Ik ben zo trots op je. 
  Je hebt me gemaakt tot wat ik ben – een beter mens. 
  Ik ben gewoon zo trots op je 

  Ik ben hier. En ik zal zijn als ik kan 
  Een vader en een vriend

  Oooh, iedere keer als ik naar je kijk

  Elke keer als ik kijk naar jou
  (Wat zie je) ik zie mezelf. Ik ben zo trots op je
  Je hebt me gemaakt tot wat ik ben. Een zoon en een vriend

  Ik ben zo trots op je

  Je weet dat op een dag ik in jouw schoenen zal staan

  En ik weet dat je het goed zal doen, want je bent mijn zoon

  Oh lieve papa, vertel me wat je hebt geleerd
  Opdat ik mijn vingers niet brand

  Zoon, je zult zien dat je als je verder gaat
  Jij je eigen fouten zult maken
  Maar dat is niet erg, kijk, je leeft en je leert
  Je leeft en je leert Ooooh…

 4. Het nummer was een cover van Daniel Boone met het lied Daddy don’t you walk so fast. Welke bekende producer, zanger en radio dj heeft dit nummer voor Herman vertaald en geproduceerd? Peter Koelewijn
 5. In welke bekende Film of Serie heeft Phil een kleine rol gehad? O.a. Miami Vice en Hook van Robin Williams
 6. Met welk zomers nummer kwam Joe in 1994 in de hitlijsten? Summer in the city
 7. Hoe doet de ik persoon van het nummer de dingen? ‘ik doe de dingen die ik doe met mijn ogen dicht’
 8. Van welke afkomst zijn de ouders van Bruce? Vader Iers-Nederlands en moeder Italiaans
 9. Welk veel bekender nummer van Eric ging over het vaderschap met een tragische afloop? Tears in Heaven
 10. Wat betekent eigenlijk Papaoutai? Papa, waar ben je?
 11. Op welk televisiemoment is dit nummer echt binnen gekomen bij veel Nederlanders? Tijdens een aflevering van De Wereld draait door
 12. Wat hebben Ramses Shaffy en Pink floyd gemeen als enige artiesten in de top 2000? Met 3 nummers tegelijk in de top 10 lijst van de top 2000 staan. In het jaar dat ramses overleed, in 2009
 13. Met wie heeft Luther o.a. een duet gezongen? Mariah carey ‘Endless love’, Beyonce ‘The closer i get to you’ en Janet jackson ‘The best things in life are free’.
 14. In welke formatie begon Peter zijn muziekcarrière in 1967 aanvankelijk? Genesis
 15. Uit welk land komt K’s Choice? België Van elk succesvolle nummer kennen we K’s Choice voornamelijk? Not an addict
 16. Op welk Nederlands nummer lijkt dit lied over de relatie tussen vader en dochter Dochters van Marco Borsato. In beide nummers worden de levensfases van de ‘dochter’ als kind, adolescente en volwassen vrouw bezongen, inclusief de bruiloft als afsluiting

Ook zo genoten samen?! Fijne Vaderdag!

 

Author: Esmee

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *