5x Restaurant taferelen

Je kent het wel… uit eten met je lief. Heerlijk een avondje genieten van elkaars gezelschap, je favoriete eten èn de rest van het restaurant. Laten we eerlijk tegen elkaar zijn. Mensen kijken kan toch heerlijk zijn… soms sta je toch echt versteld van wat je ziet?!

20160730_090126

Het stille stelletje naast ons

Enthousiast hebben mijn man en ik het over onze vakantieplannen. We zijn samen een weekend weg en zijn vol van alle leuke dagen die nog gaan komen. Vanuit mijn ooghoek heb ik in ene in de gaten dat het stel naast ons niet praat. Prima.. in stilte kun je ook genieten! Toch heb ik het idee dat de vrouw steeds meer naar ons kijkt en het wel interessanter vindt dan haar metgezel, hihi! Hij vraagt een paar minuten later om een vork, want `hij gaat toch zeker niet met stokjes eten!’ Ieder zijn keuze, maar ja, je bent immers in een sushi restaurant en is het leuk om het te proberen. Weer terug naar ons gesprek.. veel gezelliger!

20160818_133809

Het krijsende kind aan de andere kant van het restaurant

Op de achtergrond hoor ik een peuter gillen. Het maakt me niet uit wat er is; driftig, moe of honger… ik ben blij dat ik een avond kinderloos ben en me daar niet druk om hoef te maken. Mag ik dat zeggen?! Ik hou van ze hoor, maar nu is het even papa en mama tijd! Morgen zijn we er weer. In de tussentijd vind ik dit gegil helemaal niet zo erg. Ook eens goed om te zien dat anderen daar ook tegenaan lopen, ha!

De serveerster die alles laat vallen

De hapjes komen elke ronde door. We genieten ervan en drinken er een heerlijk drankje bij. We lachen om onze verhalen en worden een beetje rebels. De serveerster komt met een heel vol dienblad langs en laat alles vallen. Gelukkig een paar tafeltjes naast ons waar er een paar broeken nat zijn geworden. Heel kinderachtig misschien, maar we lachen erom!

20160818_120930

De uitgebreid bellende buurvrouw

De telefoon van de buurvrouw aan de andere kant gaat.. ze praat indringend terug. Heb je dat ook? Dat je dan toch probeert te achterhalen wat er aan de hand is?! Wat is de mens toch nieuwsgierig… en ik in het bijzonder, whaha! Alsof ze het doorheeft dat het halve restaurant mee luistert, loopt ze naar het terras en vervolgt ze haar gesprek buiten. Het komende half uur dat volgt, staart haar gezelschap wat voor zich uit.

Wie betaalt de rekening?

Wat altijd fascinerend is om te zien, is de betalende klant. Twijfelachtig kijken stelletjes elkaar soms aan van; `Wie gaat er betalen?’ Of een gezelschap met de telefoon uit zien rekenen welk gedeelte ze van de rekening moeten betalen… ohoh, al met al, heerlijk mensen kijken! Ongetwijfeld hebben mensen dat ook naar ons gedaan toen we zo hard gingen kletsen of lachen… maar dat mag. Dat is de gouden regel.. kijken en bekeken worden! Eet smakelijk allemaal… wij gaan genieten van het uitzicht op onze hotelkamer!

20160728_220748 (1)

 

 

 

 

Author: Esmee

Share This Post On

1 Comment

  1. oh hilarisch en nummer 2 zo herkenbaar! Zo zaten wij onlangs ook samen kinderloos in een restaurant waar een tafel naast ons met zweet in de bilnaad het kroost in bedwang zat te houden. Plaatsvervangende schaamte hadden wij op dat moment. En een gevoel van ‘heerlijk, wij nu even niet’ 🙂

    kijk nog fijn even verder, das altijd genieten!

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *