5x Wat maakt klussen juist leuk?!

Kennen jullie dat? Er blijft altijd wel in huis een klusje liggen wat je elke keer weer vooruit schuift. `Dat komt nu niet uit’ of `Dat doen we als we vakantie hebben.’ Bij ons was dat de zolder waar eigenlijk als laatste station elke keer tijdens opruimdagen de laatste spullen werden gestald. Het pad van de trap naar het bed was niet meer begaanbaar.. Nu moesten we wel aan de slag. Eerst met tegenzin, toen met steeds meer inspiratie en uiteindelijk met ontspannen gevoel steeds meer willen doen. Hoe wordt klussen leuk?

Tip 1: Geef weg en maak iemand anders blij 

Het begin is lastig… daarom heb je het steeds uitgesteld. Start met een paar vuilniszakken wat je zeker weg gaat gooien. Wat kapot is of echt niets meer is. Eenmaal de draai te pakken, durf je steeds meer knopen door te hakken. Via de weggeefhoek op internet geven we overbodige kastjes weg. Wat leuk om te zien dat iemand anders er blij mee maakt. Ik kreeg er spontaan een bos bloemen voor waar ik nu van geniet!

Tip 2: Opgeruimd gevoel geeft lucht

Dat de opruimwoede je letterlijk ruimte geeft, is te zien. Maar zeker ook in je hoofd voel je minder die druk eraan te beginnen. De kop is eraf en laat het gebeuren… dit haalt het negatieve van opruimen weg en het geeft juist een positief gevoel. Het to do lijstje in je gedachten wordt steeds korter.

Tip 3: Ontspannen gevoel door klussen

Terwijl ik de flow te pakken heb, merk ik dat ik juist heel rustig wordt van het nieuwe nachtkastje in elkaar te zetten. Ik bouw met mijn eigen handen iets nieuws.. dat is gaaf! Op dat moment heb ik maar één doel en verder heb ik niets aan mijn hoofd.

Tip 4: Samen met iemand klussen geeft waardevolle quality time

Ondertussen is mijn zoon naar zolder gekomen. Ik ga rustig door met de schroevendraaier en mijn zoon maakt een puzzel op de grond naast me. Het liedje wat uit de radio galmt, zingen we allebei mee… we kijken elkaar aan en lachen. Het geeft ons allebei een fijn gevoel!

Tip 5: Blaas oude meubels nieuw leven in

Nu alles weer netjes is en onze zolder weer echt een slaapkamer is, kan ik verder. Ik heb altijd al een oud naaimachine kastje willen opknappen. Daar ben ik dus nu mee bezig..

 

 

Author: Esmee

Share This Post On

3 Comments

  1. Zo heb ik er niet eens over nagedacht. Wel even wij ook dingen weg die we niet meer gebruiken aangezien wij niet zo van het weggooien zijn zonder te kijken of er iemand blij mee gemaakt kan worden. Bedankt voor de leuke en handige tips 🙂

    Post a Reply
  2. Zo herkenbaar, als je éénmaal begonnen bent kom je in een flow. Maar het beginnen blijft bij mij toch een drempel.

    Post a Reply
  3. Ik geef alles weg als ik ander kan helpen die niet zo breed heeft beiden ben je geholpen of naar de rommelmarkt en kringloopwinkel

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *