Alleen op pad met je kind.. individuele aandacht voor elkaar!

Onze twee kinderen, een jongen en een meisje, kunnen heerlijk spelen; achter elkaar aan in de bouwspeeltuin, dansen op `just dance’ en samen met lego bouwen! Net als elke andere broer en zus is het ook vaak strijd. Het is als ouder hier weleens in zoeken, waar de grens ligt om in te grijpen. Het is een leermoment voor ze, maar ook vermoeiend voor de ouder om tussen te zitten.

20161024_092157

Individuele aandacht

Ze komen niets tekort, maar ik merk soms wel dat ze behoefte hebben aan individuele aandacht. Één op één.. in de klas, op sport; het is vaak leren delen, daarom is het zo fijn als ze een keer alleen met papa of mama op pad mogen.

Met dochter winkelen en overnachten

Mijn dochter geniet van samen struinen langs winkels en te gaan uit eten. Een leuke aanbieding greep ik aan en we hadden een fantastisch meidenweekend! Het ontbijtbuffet is uitgebreid getest.. mijn dochter glunderde toen ze zelf steeds wat mocht kiezen!

20161002_104220 20161002_081852

Dag bouwen met mijn zoon

Een dag met de trein naar legoworld begint rennend achter mijn zoon aan, ha! Even later zit ik met hem tussen wel duizenden lego blokjes en bouwen samen een grote toren. `Gaaf hè, mam!’ Ik heb uren kunnen kijken hoe mijn zoon elke keer weer iets creëerde van de mooie blokjes.

20161024_09210420161021_115548

Waardevolle tijd samen

Het is een luxe, maar het hoeft niet veel geld te kosten. Het gaat om de aandacht die je voor elkaar hebt, want die krijg ik tijdens zo’n uitje ook dubbel en dwars terug. Ik merk dat mijn kind het speciaal vindt en ontspannen en blij is.. dan is mama dat ook!

 

 

 

Author: Esmee

Share This Post On

1 Comment

  1. Wij proberen dat soms wel maar ik merk dat Lucas & Eva (tweeling) het toch soms best lastig vinden om niet bij elkaar te zijn. Ik verwacht wel dat dat iets beter wordt als ze ouder worden, ze zijn nu 3. Maar toch, het blijft een tweeling 😉

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *