Diamond painting om te ontspannen!

Via een collega hoorde ik pas voor het eerst van diamond painting. Ze sprak er zo enthousiast over, maar ik kon het niet plaatsen. Nadat ze het had uitgelegd, was ik ook om. Dit wil ik ook! Wat is diamond painting eigenlijk?

Diamond painting lijkt op verven op kleur

Door middel van heel veel kleine glittersteentjes maak je een schilderij. De gekleurde steentjes plak je precies op de juiste plek en daardoor wordt het een patroon. Dit kan een gekozen plaatje zijn, maar ook van een foto op maat. Het lijkt op een soort verven op kleur. Wie kent het nog van vroeger? Gewoon doen wat er staat en het komt uiteindelijk goed.

Foto op formaat 

Mijn eerste painting wordt er een van een foto van de vakantie. De foto van ons gezin op het strand is zo kleurrijk dat ik wel 50 zakjes met verschillende kleuren heb ontvangen. Het was dan ook even goed natellen, sorteren en bedenken waar ik wilde beginnen. De lucht vond ik een makkelijk begin en dat was het dan ook. Volgens mij wordt het uiteindelijk een prachtig plaatje met al die glitter!

Kies je moment

Mijn collega zit weleens uren achter elkaar te painten. Ik merk dat ik het fijn vind er af en toe aan te zitten. Gewoon spontaan als ik er zin in heb. Ik heb geen deadline. Op de manier hoe ik het doe, kan het misschien pas met de kerst af zijn, maar dat vind ik niet erg. Afgelopen week was het zulk mooi nazomerweer en toen ben ik buiten gaan zitten terwijl mijn zoon met zijn lego speelde. Wat zeggen ze altijd? `Als mama ontspannen is, zijn je kinderen dat ook!’

Diamond painten om te onthaasten en ontspannen

Even helemaal nergens met je gedachten zijn en verstand op nul zetten. Dat is wel wat het painten met me doet. Wat doe jij om te ontspannen?

Author: Esmee

Share This Post On

1 Comment

  1. Ik heb al verschillende mensen gezien die er helemaal weg van zijn dus het lijkt me echt ontspannend ja. Ikzelf ben ter ontspanning vooral bezig met handlettering en andere kaarten maken 😀

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *