DIY Oude picknicktafel opknappen

Daar ben ik weer.. ik hou ervan oude spullen een nieuw leven in te blazen. Weten jullie nog dat ik oude tuinbankjes heb omgetoverd tot plantenbakken? DIY Plantenbakken maken van oude tuinbankjes Het is zo leuk om je resultaat te zien en echt daarvan te kunnen genieten. Dit keer een oude picknicktafel die ik kreeg. Nog heel stevig, maar de verf helemaal ervan af gebladerd. Tijd om te klussen!

Schuren

Met een elektrische schuurmachine heb ik de tafel weer helemaal glad gemaakt. Pff, wat een werk! Daar train je direct je spierballen mee, haha! Het begin is er. Nu ga ik op zoek naar verf.

Naar de bouwmarkt

Op zoek naar kleuren in de bouwmarkt. Ik kocht eerst antraciet, omdat mijn tegels ook die kleur hebben. Eenmaal thuis begin ik te twijfelen. Is bruin niet veel natuurlijker? Terug om de kleuren te ruilen. Toen begon ik weer te twijfelen.. het is best saai bruin. Waarom niet meerdere kleuren in een soort Ibiza stijl? Dan begint het zoeken naar dat soort kleuren. Je snapt al dat ik daar ook even mee bezig was. Zo vervelend soms keuzes maken! Het is uiteindelijk gelukt en ik kon beginnen.

Verven Ibiza stijl

De vrolijke kleurtjes geven me een positief gevoel en ik ga aan de slag. Het blijkt uiteindelijk een hele klus ieder balkje zijn afzonderlijke kleur te geven; een heel precies werkje. De bovenkant deed ik met een roller verven. Hierna de zijkant van de balken met een kleine kwast. Als laatst nog een keer alle bovenkanten met een roller voor de tweede laag. Na acht uur werken ben ik klaar.

Heb ik jullie geïnspireerd om ook een oud meubelstuk nieuw leven in te blazen? Ik ben benieuwd! Succes en vooral ervan genieten.. want het was een pittige klus, maar ook heel rustgevend uren alleen te kunnen verven 😉

 

 

Author: Esmee

Share This Post On

4 Comments

  1. Het lijkt me lastig om dan tussen die planken te verven, zonder dat je vlekken maakt op de andere plank. Maar jou is het goed gelukt zeg, ziet er netjes uit!
    Hier ga ik volgende week verven, maar dan alleen de muren.

    Post a Reply
  2. Wow, die is mooi geworden! Zo’n picknicktafel zou ik ook wel willen 🙂

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *