DIY Plantenbakken maken van oude tuinbankjes

Dat tuinieren gezond voor is je is, weten we allemaal. Zodra het lentezonnetje weer schijnt, ben ik in de tuin te vinden. Ik leef ervan op! De buitenlucht, de rust en het creëren van nieuwe plaatjes met alle soorten planten. Nu heb ik een leuk idee voor jullie… DIY plantenbakken maken van oude bankjes.

DIY plantenbakken maken van oude tuinbankjes

Ken je dat? Die oude tuinbankjes zijn wankel en het hout is niet goed bijgehouden. Er wordt niet meer op gezeten en eigenlijk staat het in de planning het de volgende rit naar de stortplaats mee te nemen. DOE HET NIET! Timmer er oude plankjes aan alle kanten omheen en leg er een stukje worteldoek in. Nu heb je gewoon een hele originele zelfgemaakte plantenbak.

Tulpenbollen

Ik plant er in een verse laag potgrond tulpenbollen in. Je kunt natuurlijk voor meerdere soorten bollen kiezen, maar ik vind de eenheid prachtig! Als de eerste tulpjes boven aarde komen, ben ik trots.. mijn project gaat lukken. Van iedereen krijg ik complimenten, want het is echt een eyecatcher. Voor mezelf vind ik het gewoon heerlijk om er elke dag tegenaan te kijken als ik de huiskamer in loop en de tuin in kijk.

 

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Als de tulpen helemaal uitgebloeid zijn en ze uit gaan vallen, kun je ervoor kiezen ze af te knippen tot de aarde en er nieuwe plantjes te planten. Zo blijft het hele jaar je tuinbak de vrolijke noot van de tuin. En wees gerust… de bollen komen het jaar erna gewoon weer op!

Allemaal aan de klus vandaag!

 

Author: Esmee

Share This Post On

2 Comments

  1. wat leuk!
    Helaas geen oude tuinbank, maar wie weet in de kringwinkel een keer?

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *