Feestelijke taartjes.. makkelijk om uit te delen!

Elke keer als ik deze taart maak, krijg ik zoveel positieve reacties! Ik vind de monchoutaart zelf ook heerlijk! De taart kan gemaakt worden in een 24cm taartvorm, maar ik kies voor kleine bakjes. Deze zijn makkelijk om uit de koelkast direct uit te delen. Dat scheelt een hoop werk op het laatste moment!

De bodem

De taartbodem bestaat uit bastogne koek kruimels die ik met een rasp in een bak laat vallen. Daar roer ik gesmolten boter bij tot het gaat mengen en de koek aan elkaar blijft plakken. Dit druk ik per bakje met een lepel aan zodat de bovenlaag glad is.

De monchou laag

Eerst klop ik 250 ml slagroom met een zakje klopfix en een zakje vanillesuiker tot het stevig is. In een andere bak heb ik 2 pakjes monchou van 100gr (zilveren pakje) en 75 gr suiker gemengd. Dit doe ik nu ook bij de slagroom en klop het in de laagste stand tot een mengsel. Verdeel dit over de bakjes met een ijslepel en strijk het glad met de bolle kant van een lepel.

De bovenlaag

Deze vind ik heel lekker met kersen. Het is natuurlijk geheel wat ieder lekker vindt.. het kan ook met verse aardbeien bijvoorbeeld.

Van tevoren klaarmaken

Ik heb het weleens de avond voor het feest klaar gemaakt. Dit scheelt werk op de dag zelf en zo start je zelf het feest ook relaxed!

Geniet ervan!

 

 

 

 

Author: Esmee

Share This Post On

4 Comments

  1. Wat ziet dit er leuk uit zeg! Het is bijna zonde om te eten. En een voordeel dat het best makkelijk te maken is 😀 bedankt voor de heerlijke tip.

    Post a Reply
  2. Ziet er erg lekker uit! En extra feestelijk met champagne glazen!

    Post a Reply
  3. MonChou taart mijn favoriet! Wat een goed idee om het zo te serveren zit je ook niet met het snijden, dat gaat bij mij nog wel eens mis 😉

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *