Ga naar buiten.. de natuur in!

Mijn kinderen zijn actief, enthousiast en zitten bijna geen moment stil. Samenspelen gaat even heel goed, maar het kan ook zo weer ruzie zijn. Ik merk dat ze echt veel buitenlucht nodig hebben om te bewegen, een frisse neus te halen en te ontdekken. Wie eigenlijk niet?! Dat is ook mijn uitlaatklep. Dus we gaan dan ook geregeld de natuur in!

Avontuurlijke wandelroute

Op het landgoed Haarzuilens, provincie Utrecht, is in de weilanden van Wielrevelt een gezinswandelroute `het natte laand’ van 3 km uitgestippeld. Door de wandeling kunnen mijn kinderen helemaal hun energie kwijt. Ze kunnen lekker rennen en gek doen waar niemand last van heeft. Mama kan het ook allemaal loslaten en genieten van de mooie vergezichten. Het trekpontje, wiebelplanken en stapstenen geven genoeg afwisseling en uitdaging tijdens de wandeling.

Natuur in eigen omgeving

Ook hebben we het bos, een strandje vlakbij en een prachtig park in onze wijk.. we zijn echt verwend met veel natuurlijke plekken in onze omgeving. Maar bij een ieder is natuur te ontdekken. Trek er ook op uit… het hoeft niet een hele dag te zijn. Ook een uurtje buitenlucht geeft je een oppepper en positiviteit!

Tip: kijk eens op de site van natuurmonumenten. Er zijn geregeld bepaalde activiteiten te doen, zoals op landgoed dag.

 

Author: Esmee

Share This Post On

5 Comments

 1. Dat ziet er erg leuk uit! Echt wat voor mijn energieke peuter. Bedankt voor de tip!

  Post a Reply
 2. Heel mooi! Wij gaan ook graag wandelen met de kleine. En de omgeving bij Haarzuilens is inderdaad heel mooi. Wij komen er ook erg graag.

  Post a Reply
 3. Naar buiten gaan is inderdaad altijd goed. Goede tip van de gezinswandelroute in Haarzuilens. Dat zit op tien minuten fietsen bij ons vandaan.

  Post a Reply
 4. Ik woon hier over een tijdje vlakbij. Goed om te zien dat dit er is!

  Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *