Geweldig vriendinnenuitje met of zonder zon!

Sommige mensen gaan ervoor het vliegtuig in, anderen gaan er juist voor naar binnen… de zon! Mijn vriendinnen doen er alles voor. Dakje open tijdens het autorijden, op het juiste plekje op het terras zitten èn je moment pakken als die zich voordoet om op het strand te gaan liggen. Ik vertel jullie hier graag meer over.

Voordat ons vriendinnenweekend begint, is er al de nodige discussie geweest over het weer. De voorspellingen zijn goed of juist als wij aankomen op ons vakantieadres zal de zon niet meer schijnen. De communicatie gaat vooral over onze `verrimpelde dertigers’ groepsapp wat ook wel het effect van al die zon verklapt dan. Dit gaat eigenlijk ook tijdens het hele weekend zo door met het nodige enthousiaste of juist teleurstelling.

De activiteiten worden bedacht met het weer als uitgangspunt. Het is nu bewolkt, dus we gaan eerst lunchen en een beetje winkelen. De vis uit Zeeland is geproefd en we genieten volop. Ontspannen shoppen we in een heel leuk winkeltje met een goede mix van souvenirs en mode. Hierna checken we in bij het hotel en verkennen de omgeving. Het strand is op loopafstand; ideaal! De prachtige wandeling richting de Oosterschelde kering doet ons echt onthaasten. Wat wel gek is.. bij ons is het bewolkt, maar in Utrecht schijnt gewoon de zon volgens een vriendin. In Zeeland waaien wolken en buien toch juist altijd over.. verontwaardiging alom.

Wat waardevol om met vriendinnen op pad te zijn! De avond vult zich met verhalen over vroeger, wat een ieder meemaakt, samen koken en spelletjes.. Samen de dag starten is nog niet zo handig met vier vrouwen. De file voor de badkamer lost zich na twee uur vanzelf op en we gaan ontbijten in het restaurant op onze tweede dag samen. Wat een luxe om zo verwend te worden.. De voorspelling geeft aan dat de zon vanmiddag volop gaat schijnen. De ochtend gaan we de toerist uithangen door een heel pittoresk dorpje te bezoeken. Zodat we de middag bij het strandpaviljoen kunnen genieten.

Als we daar ons plekje hebben gevonden, gebeurt er iets wat drie van ons niet had verwacht. Onze lieve vriendin pakt haar kans, hoe ze zelf uitlegt en gaat pontificaal op een handdoekje naast het paviljoen liggen. Hier heeft ze nooit de tijd of de rust voor en gaat, al is het voor een half uur, languit in de zon. Terwijl er andere klanten een soort om haar heen moeten lopen, blijft ze daar gewoon liggen. Gelijk heeft ze ook! Ondertussen kletsen we wat met onze ogen dicht, naast elkaar zittend zodat we alle drie in de goede richting van de zon zitten.

Met een aantal leeg gedronken flessen wijn op tafel, sluiten we uren later de mooie middag met veel gelach en geklets af. We hebben echt zo’n lol gehad! En trouwens… onze mede`terrasjes pakkers’ ook denk ik, haha! Een beetje reuring hoort erbij toch!? De laatste ochtend wordt er iets minder uitgebreid ontbeten. Wat ook door de serveerster wordt opgemerkt, die aan mijn vriendin vraagt of ze hoofdpijn heeft. Tja, met zulke mooie meiden hebben we het hele weekend bekijks… en lief zijn ze ook! Trots kijk ik uit naar onze volgende citytrip als we veertig worden volgend jaar.

 

Author: Esmee

Share This Post On

1 Comment

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *