Gun jezelf elke dag een moment van verveling!

Wat is je eerste gedachte bij de vraag; `Wanneer heb je je echt voor het laatst verveeld?!’ Vervelen in de vorm van echt helemaal niets te doen hebben; er staat niets op je to do lijstje, je hebt geen opgejaagd gevoel of iemand naast je staan die iets van je wilt. Tijd om hier eens bij stil te staan…

Ik heb veel herinneringen uit mijn jeugd. Het jaarlijkse uitje naar de efteling, de vakanties naar Zeeland, feestjes, maar ook zeker momenten dat ik me op mijn kamer echt verveel! Bank hangen en uit het raam staren.. soms uren lang. Dit vond ik toen misschien saai, maar ik kwam wel tot mijn rust. Tegenwoordig hebben kinderen het met hun sportclubjes en huiswerk van school veel drukker dan vroeger heb ik het idee. Wij, als volwassenen ook, maar dat is een heel ander verhaal.

De druk op ons is omhoog gegaan. In deze snelle maatschappij willen we allemaal bij blijven op sociale media, veel tegelijk doen en ook nog de leuke dochter, vriendin, collega, moeder, hulpouder enzovoort, zijn. Herkenbaar hoor, maar ik wil benadrukken dat we onszelf (on)bewust vaak voorbij lopen. Neem jij de tijd om zonder doel te gaan wandelen, thee te drinken en naar de vogels in de tuin te staren? Gewoon even helemaal niets zodat je lichaam weer kan opladen van alle andere bezigheden.

Ons lichaam maakt tijdens momenten van stress het hormoon cortisol aan. Verhoogde cortisolwaarden zijn echt slecht voor je gezondheid. Het is aan ons om de balans te vinden tussen werk en ontspanning. Laten we nu met elkaar afspreken dat we ons elke dag een moment geven van verveling. Vergeet gewoon dat er nog werk ligt en neem, al is het maar een half uur, je rust. Want eigenlijk verlangen we hier allemaal denk ik weleens naar… hoe je je vroeger kon vervelen!

 

 

Author: Esmee

Share This Post On

2 Comments

  1. Helemaal mee eens, een verveel momentje is helemaal niks mis mee. Gewoon een muziekje op, even naar buiten staren met een kop thee ofzo, ik doe het regelmatig!

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *