Kinderfeestje… tips voor een actief jongensfeest!

Na jarenlang meidenfeestjes voor mijn dochter.. was het nu tijd voor het eerste kinderfeestje van mijn zoon. De tafels vol knutselspullen, DIY fotolijstjes maken, pompom ballen maken van wol, etc, halen we niet van zolder, maar ik ga op zoek naar een georganiseerd feestje waar de jongens begeleid worden en zich helemaal kunnen laten gaan. Maar dan gebeurt dit…

20161102_220153

Kies een thema… ridderfeest!

Als ik het zie staan, wordt het duidelijk.. dit is een pakket met van alles erin voor een geslaagd ridderfeestje. Het begin is er… de uitnodigingskaarten, een instructieboekje, medailles, schatkist en natuurlijk een mooi verhaal over een draak waar de ridders vriendschap mee gaan sluiten door middel van een speurtocht. Hier kan ik echt helemaal mijn inspiratie in kwijt, want ik kleed de kamer mooi aan in ridderthema.

20161111_112548 20161112_201815

Wijk van je planning af indien nodig

We hebben er zin in! Alles staat klaar, de pannenkoeken zijn gebakken en nu de kinderen met de jarige job uit school halen en het feest kan beginnen. In de auto merk ik al dat de jongens heel uitgelaten zijn… gezellig, ze hebben er zin in! Thuis had ik in gedachten rustig te beginnen. Pannenkoeken eten, cadeautjes uitpakken en alles rustig uitleggen wat we deze middag gaan doen. Daar kom ik snel op terug. Er wordt op de banken gesprongen, gegild… ik wil niet gelijk zo brommen, dus ik pas de planning aan. De jongens moeten nodig naar buiten, haha! De speurtocht kan beginnen

20161111_100615

Actieve speurtocht voor de energieke jongens

We hebben de speurtocht uitgezet door het grote park wat vlakbij ons huis ligt. Ideaal om naar toe te lopen en direct te beginnen. Heerlijk vinden de feestgangers het! Ze rennen enthousiast voor me uit en zoeken alle opdrachtkaarten die zijn opgehangen door mijn man en dochter. Ik laat ze lekker hun gang gaan, want hier zitten ze niemand in de weg en kan niets kapot. Als er een opdracht gevonden is, doen ze samen hun best het op te lossen. Aan het einde van de rit staat ze iets moois te wachten als de draak alles krijgt waar hij naar op zoek was.

img-20161111-wa0006-1 20161111_132437ย 20161111_132016

Bijzondere magische beloning… een schatkist

Blij en ook stiekem een beetje moe van het vele wandelen, hebben de kinderen hun schat gevonden. Er zit een schatkistje met snoepjes in. Even een rustmoment om bij te komen.

20161111_134027 20161111_095537

Afsluiten van het feestje

Na de speurtocht waren de jongens helemaal moe en rustig konden ze genieten van een ridder en draken film.. wow, ze zijn allemaal onder de indruk! Op een gegeven moment kunnen ze niet allemaal meer de aandacht erbij houden en gaan op zoek in de huiskamer om te ontdekken en uit te proberen. Ik zie dat het bijna zover is dat de ouders komen om hun zoon te halen. Tijd om vast de schoenen en jassen aan te doen. Springend op de trampoline in de tuin, komen de ouders… nadat ik vertel wat ze allemaal hebben gedaan, mogen ze gelijk mee. Niets geen gedraai of gevraag of ze hun jassen aan willen doen. Dit werkt top. Echt een geslaagd feestje… tot volgend jaar!

 

 

 

 

Author: Esmee

Share This Post On

4 Comments

 1. Wat een gaaf feestje! Heerlijk naar buiten om wat energie kwijt te kunnen! Ik heb laatst geholpen bij een politiefeestje – helaas was het slecht weer en bleven we binnen.

  Post a Reply
 2. Jongensfeestjes zijn echt een ander slag dan meisjesfeestjes hรจ! Wij hebben twee jaar geleden een voetbalfeestje gegeven, in de stromende regen. Ze vonden het geweldig ๐Ÿ™‚

  Post a Reply
 3. Het klinkt als een heel leuk feestje ๐Ÿ˜€ onze tweeling Lucas & Eva zijn op 5 december jarig dus waarschijnlijk is het vaak wel koud buiten hahaha

  Post a Reply
 4. Wat een leuk simpel feestje! Past perfect in het thema, niet te druk maar wel lekker actief. Zo wil ik ze ook over een jaar of 2!

  Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *