`Me time’ tips van mij voor jullie..

Het is zomer. De kinderen hebben vakantie en waarschijnlijk jij als moeder ook een bepaalde periode. We zijn druk met het zoeken naar leuke uitjes of een reis. Superleuk en het is genieten samen! Toch merk je aan je lijf dat je ook af en toe iets voor jezelf wilt doen. Helemaal niets mis mee. Probeer met je partner af te spreken dat hij iets met ze gaat doen of vraag je ouders, zus of vriendin dat de kinderen een keer mogen spelen. Vinden ze alleen maar leuk en dan kun je…

 1. …een wandeling maken langs de grachten van Utrecht. Het hangt echt zo’n fijne sfeer in de stad tijdens deze zomerdagen. Zowel overdag als in de avond. 
 2. …eenmaal in de stad langs Lush gaan. Tot voor kort voor mij een niets zeggende naam. Ben er pas één keer geweest, maar ik ben helemaal verkocht! Ondertussen ben ik er ook achter gekomen dat het echt een hot item is… de bathbomb! Je kunt er dus van alles voor je lijf kopen. Van maskertjes tot heerlijke bad producten. Maar de bathbomb is dus echt veruit het populairst. Het is een bad bruis bal die zich ontpopt in alle kleuren en geuren en met ieder een ander doel; ontspanning, oppepper, rustgevend voor je spieren, etc. Tijd voor een heerlijk bad! 
 3. …een plekje opzoeken waar je kunt schrijven.. misschien wel op een bankje langs de oude gracht als je er net een wandeling hebt gemaakt. Heerlijk mensen kijken en genieten van de pittoreske plaatjes. Schrijf eens op wat je meemaakt en waar je nu staat in je leven. Wat zijn je doelen en wensen? Of heb je net iets gezien… laat je fantasie de vrije loop en schrijf een verhaal. Het kan heel bevrijdend zijn. Dit zomerplakboek is van Flow.
 4. …klaar gaan zitten voor je toekomstige favoriete serie op netflix… Chesapeake Shores. Een romantische serie over een familie met al zijn verhalen, romances en dromen. De idyllische plek aan de kust waar het is opgenomen maakt ook dat je ooit daar naartoe wilt verhuizen. Dromen mag altijd… 
 5. …naar de plantjesmarkt op het Janskerkhof in Utrecht of naar het tuincentrum en struin heerlijk langs alle mooie plantjes en bloemen. Ik vind dat echt rustgevend en kies wat leuks uit om in mijn eigen tuin in de borders of de plantenbakken te zetten. 
 6. …het nieuwste boek van Sophie Kinsella lezen.. Shopaholic in alle staten. Ik zie mezelf al op onze veranda van het strandhuisje zitten. Pure ontspanning! Zoek een boek en verlies jezelf hierin! 
 7. …je creativiteit de vrije loop laten en iets schilderen. Er zijn via artpub hele leuke schilder workshops die je kunt bijwonen waar je samen met de groep een eigen schilderij maakt. Het leuke hiervan is, dat zoals in Utrecht in café Broers het in een ontspannen omgeving plaats vindt. 

 

 

Author: Esmee

Share This Post On

5 Comments

 1. Ik word altijd blij van schrijven, schilderen of lezen. En lezen en schrijven bij voorkeur ook buitenshuis op een terras. Utrecht heeft veel mooie plekjes waar je in alle rust kunt zitten.

  Post a Reply
 2. Wat een fijne tips om zelf te ontspannen zeg, bedankt voor de inspiratie, ik ga het artikel zeker even delen 😀 Zelf maak ik kaarten om te ontspannen 🙂

  Post a Reply
 3. Even wat tijd voor jezelf is ook erg belangrijk, dat heb ik regelmatig echt nodig. Bedankt voor de tips.

  Post a Reply
 4. Wat een superleuke me-time dingen 😉
  Er zijn inmiddels al wat andere boeken uit van Sophie Kinsella #tip 😉

  Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *