Ontdek Utrecht… stadswandeling en mooi filmtheater!

Ik loop met mijn zoon van vijf jaar door het centrum van onze stad Utrecht. We gaan naar een film in bioscoop ‘t Hoogt. Ik weet dat het ergens bij het Jans kerkhof is, dus we lopen op gevoel ernaartoe. We komen onderweg het beeld van Willibrord op zijn paard tegen waar mijn zoon erg van onder de indruk is. De dom zien we boven de mooie panden heen uitkomen en mijn zoon vraagt of het klokkenspel wat we horen daarvandaan komt. We genieten van de stadswandeling die eigenlijk langer wordt dan bedoeld is…

De mooiste plekjes van Utrecht

Met mijn dochter heb ik dit al vaker gedaan. Samen naar de stad, de dom beklimmen, wandelen en winkelen langs de grachten. Nu heeft mijn zoon de leeftijd om mee op pad te gaan en hij ziet weer heel andere schatten van de culturele stad! Hij wilt weten waarom die man daar op het paard zit. Eigenlijk ben ik nog nooit naar het centraal museum van Utrecht geweest. Dat wordt een leuk uitje binnenkort. Op het bord van`Ontdek Utrecht’ ziet mijn zoon Nijntje. Enthousiast roept hij dat hij daar is geweest.

Verrassend mooi en intiem filmtheater

Ondertussen hebben we de bioscoop gevonden. Het is gewoon vlakbij bakkerij Wammes waar de lekkerste chipolata taarten worden verkocht. Ook onze bruidstaart… echt een aanrader! Van de buitenkant zou ik niet zeggen dat we een bioscoop binnen stappen. Het is namelijk echt een filmtheater. Via het café restaurant waar je voor of na de film gezellig een hapje en een drankje kan doen, lopen we naar binnen. Na een welverdiend kopje koffie en een appelsap kopen we onze kaartjes bij de balie en lopen via een steegje naar zaal 3, wat in een ander gebouw zit. Het voelt zo magisch en echt welkom door de kleinschaligheid en historische tintjes van het gebouw.

Blijf Utrecht ontdekken

Voldaan en vrolijk gaan we weer met de trein op huis aan. Zo leuk dat net als mijn zoon, ik nu ook iets nieuws heb ontdekt. Naast de reguliere bioscopen, ga ik ook weer terug naar dit filmhuis in de toekomst. Zo’n mooie locatie en het historisch pand maakt het een ervaring!

 

Author: Esmee

Share This Post On

2 Comments

  1. Wat leuk, ik wist niet dat je ook in Utrecht woont 🙂 Het ziet er uit als een gezellig middag samen. Mijn moeder heet ook Wammes, maar is geen familie van de bakkerij.

    Post a Reply
  2. Ik vind Utrecht zo’n gezellige stad 😀 Alleen geeft hij mij zoveel indrukken dat het erg vermoeiend is maar dat vind ik het zeker de moeite waard 😀

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *