Poppenhuis meubels knutselen met kastanje’s

De eerste herfstdagen zijn een feit… het is een stukje afscheid nemen van die warme zomerdagen, maar ik vind het toch ook wel een start van een nieuwe gezellige periode. Na een wandeling staan de sloffen klaar, de kaarsjes aan en we gaan aan de knutsel!

 

Als de gevonden kastanje’s op tafel staan, gaan de kinderen automatisch erbij zitten. Het nodigt uit om er iets mee te maken. Maar wat? Ik pak er saté prikkers, lijm, stiften en stukjes stof bij. Mijn zoon gaat direct aan de slag en maakt de mooiste constructies. Het eerste lijkt op een parasol. Als ik er een stukje stof op vastklem met een mini knijpertje, glundert hij van oor tot oor!

Zo gaat hij verder met een stapelbed, een klimrek en een tafel. Mijn dochter is meer van het priegelwerk en maakt een varkentje door het knippen en plakken van oortjes en een neusje. Ook maakt ze een bedje met dekentje en al. Zelfs een mini knuffel ligt ernaast. Jullie lezen het al.. onze fantasie gaat zijn eigen weg.

 

Als we na een regenbui buiten alles hebben uitgestald, wordt er een heus rollenspel gespeeld. De kinderen hebben er zo’n lol mee. Dit gaan we zeker nog een keer doen!

Wat maak jij van herfstschatten?

 

Author: Esmee

Share This Post On

3 Comments

  1. Ah, herfst is dan zo een leuk seizoen hè!
    Hier zijn de kinderen ook gek van herfstschatten!

    vooral mannetjes en zo en autootjes worden ervan gemaakt… en ‘soep’ – hahahaha

    Post a Reply
  2. Wat een heerlijke knutselmiddag is dit geworden :). Ik kende eigenlijk alleen het spinnenweb haha. Leuk om te zien dat er nog zo veel meer mogelijk is.

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *