Quiz avondje.. geniet van elkaar en de emotie van de muziek!

In de drukte van het gezinsleven vergeet je elkaar weleens een beetje. Dit doe je niet bewust. Samen geniet je van de kleine dingen; de knuffel na een dag werken, de grapjes aan tafel en samen een kop koffie drinken. Maar zorg ook voor momenten dat je echt even samen bent… ga naar een concert, doe eens gek en bestel ontbijt op bed als de kinderen uit logeren zijn òf maak een muziekquiz en geniet van de muziek onder het genot van een glas wijn.

20150425_195228-1

Muziek quiz

Laat ik nu een quiz gemaakt hebben. Zoek de liedjes op en stel elkaar de vragen. Tip: luister wel de liedjes af en laat de emotie van de muziek zijn gang gaan. Even helemaal samen in een heerlijke atmosfeer.

20150529_162313

De lijst met nummers

 1. Sting met Englishman in New York
 2. Falco met Jeanny
 3. Eurythmics met Sweet Dreams
 4. Snow Patrol met Called out in the dark
 5. Elton John en Ronan Keating met Your Song
 6. Genesis met Jesus he knows me
 7. Dire Straits met Brothers in arms
 8. Spandau Ballet met Through the barricades
 9. The braxtons met The Boss
 10. George Michael met Careless Whisper
 11. A-HA met take on me
 12. Paul de Leeuwen Alderliefste met Une Belle Histoire
 13. Guus Meeuwis met Op straat
 14. Michael Jackson met Who is it
 15. Daft Punk met Around the world

 

1.Wie is de ‘Englishman’in het nummer? Quentin Crisp; een schrijver en entertainer waar Sting mee in een film heeft gespeeld. Hij verliet Engeland destijds voor Amerika.

2.Welk nummer gaat over zijn beroemde landgenoot? Amadeus; zijn allebei Oostenrijks.

3.Welke zangeres van dit duo brak in 1992 door met haar solo album onder haar eigen naam? Annie Lennox.

4. Welke jaarlijkse actie, waar geld wordt ingezameld voor projecten van het Rode Kruis, opende Snow Patrol in 2011? 3FM Serieus Requist in het glazen huis.

5. Uit welke band komt Ronan Keating oorspronkelijk? Boyzone.

6. Genesis had voor Phil Collins een andere leadzanger die net als Phil na Genesis ook een succesvolle solo carrière  kreeg, wie was dat? Peter Gabriel.

7. Wat vond er in 1982, het jaar waarin het nummer werd geschreven, plaats waar het liedje door beïnvloed lijkt? Een oorlog tussen Groot-Brittannië en Argentinië om de falklandeilanden, de falklandoorlog.

8. Hoe heet de zanger van Spandau Ballet die in 1992 zijn eerste solo album uitbrengt? Tony Hadley.

9. Welke van de drie zussen is een succesvolle solo carrière begonnen en wat was haar bekendste hit? Toni Braxton en de hit Unbreak my heart.

10. Wat is er zo bijzonder aan dit nummer van George Michael? Het is de eerste solo single van George Michael geschreven terwijl hij nog in Wham zat samen met Andrew Ridgeley. Ze vonden het nummer niet in de stijl van Wham, dus begon George zijn solo project.

11. Uit welk land komt A-HA oorspronkelijk? Noorwegen.

12. Met welk duet heeft Alderliefste nog een hit gehad uit de top 40? Met Laat me samen met Ramses Shaffy en Liesbeth List.

13. Van welk liedje is Op straat een vertaling? Streets of London van Ralph Mc Tell. Inspiratie voor het lied deed hij op tijdens zijn trektochten door Europa, waarbij hij, met name in London en Parijs, optrad als straatmuzikant. Hij verwerkte zijn ervaringen in dit lied in de vorm van korte portretjes van mensen aan de onderkant van de samenleving in de grote stad, de daklozen, zwervers en eenzamen.

14. Op welk album, wat in 1991 is uitgebracht en op de 14 plaats staat van de lijst best verkochte albums allertijden, staat Who is it? Dangerous.

15. De belangrijkste elementen in het liedje zijn de bas en de mechanische stem die telkens weer dezelfde regel herhaalt. Hoe vaak wordt `Around the world’ herhaalt? 144 keer.

 

Author: Esmee

Share This Post On

1 Comment

 1. Je hebt totaal gelijk. Zo’n avondje samen is erg belangrijk. Zo gaan mijn man en ik een paar keer per jaar naar de bios samen en 1 keer per jaar sowieso naar het toneel van een collega van mijn man. Dan is dat echt even gezellig om eens samen weg te zijn.

  Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *