Recycle cadeautjes

Afgelopen week ben ik in huis weer bezig geweest met mijn voorjaar opruim woede. De kamers van de kinderen zijn aan de beurt. Terwijl ik daar stond om een soort plan van aanpak te maken in mijn hoofd, viel me iets op… wat hebben ze toch veel. Iets wat ik alle ouders in mijn omgeving eigenlijk wel hoor zeggen;`Wat zijn ze toch verwend!’ Ik wilde iets uitproberen..

Ongebruikt speelgoed

De kamers zijn zo vol.. maar met wat eigenlijk? De eerste laag wat te zien is, daar wordt eigenlijk dagelijks mee gespeeld. Dan in kasten en achter de eerste rij pennen, boeken en poppen, liggen de spullen waar wel in gekeken is, maar eigenlijk geen kans heeft gehad zich te `ontplooien’. Het `in de wacht’ speelgoed. Tijd voor een test! Ik ga wat spullen opnieuw inpakken.

Recycle cadeautjes

De kinderen komen uit school. Dit is het moment! Hoe zullen ze reageren? Het kan toch niet anders dan dat ze zeggen dat ze dat allang hadden?! Maar het tegendeel bewijst dat ze gewoon niet weten wat ze allemaal hebben. `Wow, wat leuk! Bedankt!’ Blij hebben ze de hele middag geverfd en gepuzzeld.

En nu? De verbazing

Mijn man en ik kijken elkaar verbaast aan.. wat is onze rol hierin? De kinderen zijn verwend. Voorlopig krijgen ze echt geen nieuw speelgoed meer. Het is wel iets van deze tijd. Bij opa en oma krijgen ze iets, dan in de winkel `nou vooruit, neem maar mee’ en dan alle sinterklaas, kerst en verjaardag cadeaus… ppff! Nee, vanaf nu niet meer. We gaan bewuster hiermee aan de slag. Heb jij nog tips?

 

 

 

 

Author: Esmee

Share This Post On

3 Comments

  1. Ik doe dit ook inderdaad haha. Ons meisje vond in december wat cadeautjes in haar schoen die ze eigenlijk al eens eerder had gekregen đŸ˜‰

    Post a Reply
  2. Och, wat grappig!

    Nu heb ik wel een zoontje met een olifantengeheugen, dus ik weet niet of dat echt zou werken. Tijd om te testen!

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *