Top 10 voor ouderwetse spelletjesmiddag

Wie heeft er geen herinneringen aan.. die ouderwetse spelletjesmiddagen op zondag! Vroeger kon ik met mijn ouders, broer en zus de hele middag zoet zijn met spelletjes. Super gezellig om samen te doen. Al kon het ook weleens eindigen met een plotse ruzie als iemand niet tegen zijn verlies kon. Al met al gewoon hele leuke herinneringen. Nu ga ik die maken met mijn eigen kinderen! We hebben al een top 10 die ik graag delen met jullie.

1. crocoloco

In dit spel is het de bedoeling de langste krokodil te maken. De dobbelsteen zegt of je een stukje                 mag pakken van tafel of juist bij een ander. Zorgt voor hilarische momenten en je kind leert echt               sportief te zijn.

2. Ezelen

Een soort kwartetten in combinatie met de ezeltjes op tafel. Wie misgrijpt, krijgt een letter van het woord ezel. De eerste met het complete woord heeft verloren. Goed voor je reactie vermogen!

3. Hondenbingo

Een variant op bingo is altijd leuk! Vooral nu dochter niet meer bang is voor hondjes en helemaal fan wordt.

4. Uno

De variant op het kaartspel pesten wat voor kleintjes erg herkenbaar is door de leuke kleurtjes en plaatjes van dieren.

5. Skipbo junior

De stapel van 10 kaarten moet ieder proberen weg te kunnen leggen. Leuk kort spel waar je goed vooruit moet leren denken.

6. Qwixx

Dit spel kan met kaarten alleen gespeeld worden, maar ook met dobbelstenen. Er zijn dus twee soorten. De dobbelvariant is leuk, want er mogen op de kaartjes getallen die gegooid worden, weggestreept worden. Een actief spel waar goed met getallen kan worden geoefend.

7. Boonanza

Op de kaartjes staan er onder elkaar welke combinatie van plaatjes je moet gooien om een stap omhoog te mogen. De eerste met 13 centen heeft gewonnen. Deze variant op yahtzee werkt erg verfrissend!

 

 

8. Fifty fifty

Een kaartspel waarmee je halve maantjes kunt winnen waarmee je hele manen kunt maken. Een tactisch spel waar je echt goed alert moet blijven. Degene met de meeste punten verliest.

9. Phase 10

Een middagvullend spel, want met een groepje kan het spel best lang duren. Voor diegenen met geduld en het kan altijd nog alle kanten opgaan tijdens de weg om alle 10 de fasen te behalen met de kaarten.

10. Saboteur

Er zijn goudzoekers en saboteurs.. dit denkspel is een soort rollenspel waarbij je goed moet opletten!

Al deze spelletjes zijn klein en makkelijk om mee te nemen. Stop er een in je tas voor ergens op het terras of op een picknickkleed op het strand… altijd iets leuks te doen!

Nr. 1 t&m 4 speel ik met zoon van vijf en dochter van negen jaar. Nummer 5 t&m 8 met alleen dochter en de laatste twee met vrienden en zouden tieners ook goed aan mee kunnen doen. 

 

 

 

 

Author: Esmee

Share This Post On

8 Comments

 1. Wat leuk! Echt ouderwets, spelletjes maar wel erg leuk! Wij doen nu wel eens boomgaard met onze kleine kinderen.

  Post a Reply
 2. Leuk! Mijn peuterdochter is nu al dol op spelletjes. Ik ben benieuwd hoe dag ocer een paar jaar gaat 🙂

  Post a Reply
 3. Wat grappig. Wij spelen vaak op zaterdag avond een bord spel met de jongens en dat zijn allemaal oude spelletjes van ons van vroeger. Super leuk en al werken we nog met guldens in plaats van euro’s dat maakt hen niet uit 🙂

  Post a Reply
 4. Leuke spellen!! Ik ben echt dol op Uno. Phase 10 eb ik ook wel eens gedaan. Ik kan niet wachten tot die kleine van mij oud genoeg is om gezellig spelletjes mee te spelen.

  Post a Reply
 5. Oh geweldig! Ik ben gek op gezelschapspelletjes.het begint nu een beetje te komen bij mijn dochtertje. Leuke tips!

  Post a Reply
 6. Super leuk, wij zijn ook echt van e spelletjes hier in huis, maar ik zie er toch een aantal bij jou lijstje staan die ik niet ken 🙂

  Post a Reply
 7. Wat een ontzettend leuke spelletjes. Ga ze zeker onthouden voor als ze hier wat ouder zijn. Overigens spelen wij op vakantie vaak Skipbo samen. Is altijd erg leuk!

  Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *