Zoek je eigen weg.. maisdoolhof!

Het is zomervakantie.. de kinderen genieten van hun vrije tijd en de papa’s en mama’s kunnen in de ochtend onthaasten. Het is heerlijk dat er ruimte is voor uitslapen, spelletjes doen, tv kijken en samen eropuit gaan. Nou, voor dat laatste heb ik de beste tip voor jou!

Maisdoolhof

We hebben het geluk dat we vlakbij de boer in De Meern wonen die zijn maisveld gebruikt voor een doolhof. Twee jaar geleden deden we deze tocht voor het eerst. Het was heel nat en zaten helemaal onder de modder eenmaal thuis, maar dat maakte niets uit. We waren helemaal enthousiast en hadden het trotse gevoel de goede weg te hebben gevonden! Vorig jaar was de oogst niet best en daardoor kon het doolhof niet gemaakt worden. Vorige week las ik dat het dit jaar weer was gelukt. Wat super! Vandaag gingen we het weer testen.

Natuur, vrijheid en spel gevoel

Het is vandaag mooi weer! We zijn volgens mij als enigen in het maisdoolhof. We lopen geregeld tegen een dood eind op en gaan dan weer terug. Er wordt gelachen, de kinderen gillen het uit als ze ons kwijt zijn en zelf vind ik het ook heerlijk als ik me even helemaal alleen waan. Heerlijk in de natuur, zonnetje in onze rug en het spelelement met vragen die we onderweg tegen komen.

 

De code kraken

Yes, we hebben de uitgang gevonden. Verhit en voldaan vinden we het laatste pad van het doolhof. Met de code die we door de goede oplossingen hebben gevonden, kunnen we de code van de kluis kraken. De kids hebben een leuke verrassing gekregen hierdoor. We rusten wat uit, genieten van de zon op de bankjes terwijl de kinderen op de dolle stier proberen te rijden. Al met al een super uitje en deze krijgt van ons een dikke tien!

Gaan jullie ook?

 

 

 

 

Author: Esmee

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *